societatea civilă

Societatea civilă nu e de vânzare

08.03.2012 · arpress
Societatea civilă nu e de vânzare

Claudiu Cristea, liderul Mișcării Arădene a publicat pe site-ul personal un răspuns față de proiectul primarului Gheorghe Falcă care a anunțat că va oferi 3 locuri pe listele electorale ale PDL societății civile. ”În fapt, e doar un demers pre-electoral, caracteristic modului în care actualul primar al Aradului încearcă mereu să își cumpere susținerea și să păcălească electoratul. Societatea civilă nu are nevoie de locuri pe listele de partid ale politicianului Falcă! În cei 8 ani de mandat ai actualului primar, societatea civilă a invitat constant administrația la dialog, deschidere și susținere a proiectelor cetățenilor. Politicianul Falcă a disprețuit inițiativele civice și a încercat să discrediteze și să desființeze mișcarea societății civile. Sfidarea a mers până acolo încât nu a participat nici măcar la dezbaterile proiectelor de hotârâre în care chiar el era inițiator și la care societatea civilă a fost întotdeauna prezentă cu soluții. mai departe »

NU Renunțăm !

See video

 Imagini de la mitingul organizat de societatea civilă împotriva regimului Băsescu-Falcă-PDL.

Miting: Societatea civilă nu cedează

31.01.2012 18:00 - 20:00 · Mihnea Iuga
Miting: Societatea civilă nu cedează

Cei ce nu a putut să participe ieri la mitingul Societății Civile, pot vedea în fotografiile alăturate desfășurarea evenimentului.

Mai multe poze găsiți pe pagina noastră de Facebook.

14 revendicări ale societății civile arădene

14 revendicări ale societății civile arădene

În seara de miercuri, 18 ianuarie, peste 1500 de arădeni s-au adunat în fața Primăriei, pentru a protesta împotriva actualului nivel în care se află România și implicit, Aradul.

Au fost făcute 14 revendicări regimului Băsescu-PDL, reunite în Declarația Societății Civile.

Arădenii au demonstrat că nu le este teamă de abuzurile actualei guvernări, și că merită să se lupte pentru viitorul, dacă nu al lor și al copiilor lor.

Aviz pentru Protestul din 18 ianuarie (InfoTV)

Dacă vrem să dovedim că suntem un popor, și nu o populație, vă așteptăm în număr cât mai mare !

Societatea civilă câștigă o bătălie în războiul pentru taxe mai mici

Societatea civilă câștigă o bătălie în războiul pentru taxe mai mici

Proiectul de hotărâre care stabilea taxele locale pentru 2012 la nivel maxim, a fost amânat de putere la presiunea societății civile.

Societatea civilă a obținut amânarea luării unei decizii privind nivelul de taxe și impozite în Arad pentru anul 2012. Prin intermediul soluțiilor concrete propuse în dezbaterea publică de marți, Mișcarea Arădeană a atras atenția executivului că vocea cetățenilor trebuie ascultată, iar mai multe discuții pe această temă sunt necesare. Administrația nu a avut încotro și:

  • astăzi, 24 noiembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Arad, administrația a retras de pe ordinea de zi proiectul care stabile taxele în Arad pentru anul 2012 la nivelul maxim acceptat de lege;

Prezent la ședința Consiliului Local, președintele Mișcării Arădene, Claudiu Cristea, a îndemnat consilierii tuturor partidelor să reflecte cu chibzuință la nivelul taxelor. Deoarece fiscalitatea mare are efecte nocive asupra populației și descurajează mediul de afaceri. mai departe »

Participăm la marșul de protest împotriva codului muncii

Participăm la marșul de protest împotriva codului muncii

Participăm joi, 10 martie 2011, ora 14, la marșul organizat de confederațiile sindicale arădene Cartel Alfa, BNS, CNSRL Frăţia şi CSDR. Mișcarea Arădeană își anunță sprijinul oficial pentru protestele organizate de sindicatele arădene împotriva guvernării Băsescu-Falcă-Boc.

Mișcarea Arădeană face apel atât la membrii, simpatizanții săi precum și la societatea civilă să susțină aceste mișcări de protest. Pe lângă problema de fond, forma codului muncii, avem de a face cu un atac fără precedent la sistemul democratic: partenerii sociali - patronatele și sindicatele - sunt eliminați din procesul de luare a deciziei pe probleme fundamentale din punct de vedere economic și social.

Atragem atenția primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, că interdicția de staționare pe platoul din fața Palatului Administrativ este ilegală, inadmisibilă și reprezintă un abuz grav. Se încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor precum și sentința Tribunalului Arad prin care s-a dispus desființarea actului ilegal emis de primarul Falcă.

O excelentă seară despre societatea civilă și organizațiile civice

14.01.2011 18:00 - 20:00 · Dan_Proca
O excelentă seară despre societatea civilă și organizațiile civice

Cum v-am obișnuit și anul trecut, serile de vineri le dedicăm unor teme importante pentru Arad și locuitorii săi. "Societatea civilă în anul 2011" a fost subiectul cu care am demarat Serile Mișcării Arădene în Noul An. 2010 a reprezentat un moment greu dar important pentru România și pentru oraș. Pentru a dovedi că nu suntem înapoiați și rupți de civilizație, Aradul anului 2011 are nevoie de oameni activi, atenți și păsători.

Invitații serii au fost Radu Tătucu din partea GRSP Society şi Iulia Anescu din partea Europuls. Aceștia au prezentat sălii arhipline din Boeme Cafe, impactul pe care îl aduc aceste două organizații de nivel internațional. Spre surprinderea tuturor celor de față, în marea lor parte onorându-ne cu prezența pentru prima oară, mulți membri ai acestor organisme europene și globale sunt arădeni! mai departe »

Emite conţinut