Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Societatea civilă nu e de vânzare

08.03.2012 · arpress
Societatea civilă nu e de vânzare

Claudiu Cristea, liderul Mișcării Arădene a publicat pe site-ul personal un răspuns față de proiectul primarului Gheorghe Falcă care a anunțat că va oferi 3 locuri pe listele electorale ale PDL societății civile. ”În fapt, e doar un demers pre-electoral, caracteristic modului în care actualul primar al Aradului încearcă mereu să își cumpere susținerea și să păcălească electoratul. Societatea civilă nu are nevoie de locuri pe listele de partid ale politicianului Falcă! În cei 8 ani de mandat ai actualului primar, societatea civilă a invitat constant administrația la dialog, deschidere și susținere a proiectelor cetățenilor. Politicianul Falcă a disprețuit inițiativele civice și a încercat să discrediteze și să desființeze mișcarea societății civile. Sfidarea a mers până acolo încât nu a participat nici măcar la dezbaterile proiectelor de hotârâre în care chiar el era inițiator și la care societatea civilă a fost întotdeauna prezentă cu soluții.

Dacă demersul lui Gheorghe Falcă era sincer, acesta ar fi avut ocazia de nenumătrate ori să o demonstreze, susținând inițiativele societății civile. În fapt, tot ce a făcut Primarul Falcă în acești ani a fost să se opună proiectelor societății civile. Exemple?

1. Societatea civilă a venit cu soluția corectă de realizare a 12 parcuri noi în Arad, sprijinită prin semnăturile a 4.000 de arădeni. Primarul Falcă a respins-o și a continat măcelul spațiilor verzi.

2. Societatea civilă a apărat în stradă, prin proteste și petiții, libertatea presei după ce Gheorghe Falcă a șantajat presa arădeană, a încercat să o cumpere, să desființeze posturile sau ziarele care-i erau critice.

3. Societatea civilă a recâștigat în instanță dreptul arădenilor la adunări publice după ce “democratul” Falcă a interzis, personal, prin decizie, mitingurile în centrul Aradului.

4. Societatea civilă se bate pentru un mediu de afaceri transparent și o fiscalitate relaxată, propunând reducerea taxelor și impozitelor locale. Primarul PDL, Gheorghe Falcă, a respins propunerile societății civile de reducere a taxelor și dimpotrivă, a făcut din Arad orașul cu cea mai mare taxare din țară.

5. Societatea civilă apără moștenirea Aradului: monumentele istorice, patrimoniul arhitectural. În acelați timp, “dezvoltarea cu orice preț” promovată de politicienii conduși de Gheorghe Falcă calcă în picioare tot ceea ce înseamnă identitatea locală.

6. Societatea civilă a luptat pentru păstrarea Județului Arad în timp ce PDL și Falcă au susținut desființarea lui - încercând să ne întoarcă în era stalinistă a raioanelor.

7. Societatea civilă luptă pentru un preț corect la căldură, pentru a ușura povara pusă în această iarnă umerii arădenilor Primarul Falcă ignoră propunerile societății civile, după ce a decis în această iarnă creșterea gigacaloriei cu 40%, căldura în Arad fiind cea mai scumpă din țară după Constanța.

Societatea civilă nu poate fi folosită pentru a frâna căderea în gol a celui mai corupt partid pe care l-a cunoscut România după revoluție! Ea nu va intra în jocurile electorale ale domnului Falcă și nu are nevoie de locuri pe liste de partid pentru a-și face cunoscute proiectele și inițiativele. A crede că poți transforma societatea civilă în clientelă de partid încercând să o cumperi cu 3 locuri pe listele PDL arată cât de departe sunt politicienii de realitățile străzii.

Nu în ultimul rând societatea civilă reală pretinde moralitate în viața publică. De aceea, nu va accepta niciodată oferte din partea unui politician care își tergiversează de aproape 5 ani procesul pentru fapte grave de corupție în care a fost trimis de DNA, precizează Cristea pe site-ul personal.