Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Reprezentanţii Mişcării Arădene au aprins lumânări în memoria victimelor Mineriadelor

Reprezentanţii Mişcării Arădene s-au adunat, ieri, în faţa Palatului Administrativ pentru a marca momentul „13-15 iunie 1990” (Mineriada din Piaţa Universitaţii).

 În paralel, aceştia i-au comemorat şi pe arădenii care şi-au pierdut viaţa în timpul Revoluţiei din 1989,  aprinzând lumânări la troiţa eroilor de lângă km „0” din Piaţa Revo­luţiei.
Claudiu Cristea şi Cosmin Galu şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că nu li s-a permis să comemoreze cum se cuvine, printr-o ma­nifestare, cei 20 de ani, duminică de la ora 17.00 pe Platoul din faţa Palatului Administrativ.

„Ne-am adunat pentru a participa la o acţiune de comemorare simplă. Acum 20 de ani am fost tot aici, în Piaţa Primăriei. Vroiam să facem o manifestare, dar Primăria a interzis, în mod nejustificat şi ilegal, marcarea momentului. Atitudinea dictatorială a actualei administraţii nu ne-a oprit să marcăm, astăzi, (n.r ieri) 20 de ani de la înăbuşirea mişcării pentru democraţie şi libertate din Piaţa Universităţii. 20 de ani de când securişti au fost îmbrăcaţi în mineri”, a afirmat Claudiu Cristea, preşedintele Mişcării Arădeane”.

Acesta mai spun că Mişcarea Arădeană a   înaintat ieri  o plângere. „Tot astăzi (n.r. ieri)   fiindcă e un eveniment strâns legat de conceptul de libertate, depunem şi o plângere prealabilă împotriva dispoziţiei primarului municipiului Arad prin care se interzic  organizarea şi desfăşurarea adunărilor  publice de orice fel pe Platoul din faţa Pa­latului Administrativ”, a mai spus Claudiu Cristea.

Tinerii care fac parte din Mişcarea Arădeană au putat ieri pancarte pe care au scris mai multe lozinci. Ca de ex: „Cine uită nu merită”, Libertate Te Iubim”.