Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Cristea cere anularea indemnizaţiilor aleşilor Aradului!

Alesul le cere colegilor dar şi mai marilor oraşului să renunţe, în semn de solidaritate, la indemnizatiile lor.

Cristea cere anularea indemnizaţiilor aleşilor Aradului!

Claudiu Cristea a decis: e hotărât să renunţe la indemnizatia sa de ales şi le cere acelaşi lucru şi colegilor săi. Consilierul municipal PNŢCD a anunţat faptul că „în calitate de consilier local am inițiat o hotărâre prin care cer Consiliului, Primarului și Viceprimarilor să se solidarizeze cu românii greu încercați de incompetența guvernanților. Cer, ca atare, anularea îndemnizațiilor aleşilor în acest mandat”.

Un gest simplu

Cristea propune „consilierilor PD-L un proiect de hotărâre prin care aceştia să arate că apelurile Preşedintelui Băsescu şi ale primarului Falca la solidaritate nu sunt doar simple gesturi demagogice menite să acopere spolierea economiei naționale de către clientela de partid şi de stat pedelistă” sau, mai exact, „să-şi demonstreze compasiunea cu cei grav afectați (...) prin renunțarea la indemnizația de şedință”. Alesul susţine că gestul este unul simplu, simbolic, de onoare, „care ar arăta că aleşii au venit în consiliu pentru arădeni nu pentru a-şi rotunji veniturile” şi că „sunt dispuşi să muncească pro-bono pentru comunitate”.

Primarul şi cei doi vice

Chiar dacă proiectul lui Cristea nu îi vizează pe primarul şi viceprimarii Aradului, alesul îi invită pe aceştia să renunţe şi ei la indemnizaţii „spre onoarea lor”. Claudiu Cristea cere urgenţă în dezbaterea proiectului: fie la şedinţa din 25 mai, fie la cea din 27 mai.