Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Consilierul Claudiu Cristea le cere colegilor să renunţe la indemnizaţii

Consilierul local municipal, Clau­diu Cristea propune colegilor de consiliu un proiect de hotărâre prin care aceştia să renunţe integral la indemnizaţiile de şedinţă, pe toată durata acestui mandat, pentru a arăta că sunt dispuşi să muncească pentru comunitate.

Consilierul Claudiu Cristea le cere colegilor să renunţe la indemnizaţii

Consilierul Claudiu Cristea (PNŢCD) a afirmat că proiectul de hotărâre a fost iniţiat pentru ca aleşii locali să demonstreze că apelurile la solidaritate ale preşedintelui Traian Băsescu şi ale primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, nu sunt doar „simple gesturi demagogice menite să aco­pere spolierea economiei na­ţio­nale de clientela de partid şi de stat pedelistă“. Acesta spune că   solicită CLM să-şi demonstreze compasiunea cu cei grav afectaţi de in­com­­petenţa „Guvernului Băsescu” prin renunţarea la indemnizaţia de şedinţă.

„E un gest simplu, simbolic, de onoare, care ar arăta că aleşii au venit în Consiliu pentru arădeni nu pentru a-şi rotunji veniturile şi sunt dispuşi să muncească pro-bono pentru comunitate.  Hotă­râ­rea nu se extinde la primarul Falcă şi la cei doi viceprimari, însă apelul meu da. Chiar dacă CLM nu le poate impune renunţarea la indemnizaţiile de primar şi viceprimari, eu, în numele a mii de ară­- deni, îi invit să o facă spre onoa­rea lor”, a spus consilierul. Acesta cere ca proiectul de hotărâre să fie dezbătut în şedinţa extraordinară a CLM din 25 mai 2010 sau, dacă nu e posibil, în cea ordinară din 27 mai 2010.