Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mişcarea Arădeană a făcut prima prezentare publică a proiectului „Arad – dragostea mea”

Reprezentanţii Mişcării Arădeane au făcut ieri prima prezentare publică a proiectului „Arad – dragostea mea”, în cadrul căreia jurnaliştii au fost invitaţi să participe interactiv la o simulare.

Mişcarea Arădeană a făcut prima prezentare publică a proiectului „Arad – dragostea mea”

Totul a durat timp de o oră în care reprezentanţii mass-media au luat locul copiilor şi au răspuns la întrebările despre Arad, de o sută şi două sute de puncte din mai multe domenii. Adela Cristea a fost cea care a moderat această prezentare şi de asemenea cea care a oferit diverse premii. Proiectul are ca obiectiv sensibilizarea copiilor din şcolile arădene cu privire la valorile şi frumuseţea Aradului. Membrii Mişcării Arădene spun că sunt nemulţumiţi de felul în care arată oraşul nostru, de lipsa de respect pentru valorile şi spiritual său şi de aceea doresc să le dezvolte elevi­lor interesul de a face ceva pentru urbe.

Adela Cristea, iniţiatoarea proiectului spune că acesta cuprinde informaţii consistente dar în acelaşi timp sintetice şi accesibile copiilor, care nu se găsesc nici în cărţile de istorie, nici în cele de cultură civică. La finalul proiectului, va fi organizat un concurs cu titlul „Arad, dragostea mea!” în care copiii vor fi invitaţi să prezinte lucrări pe această temă (desene, poveşti, lucrări plastice). Toate lucrările vor fi expuse într-o expoziţie cu această temă iar cele mai bune lucrări vor fi premiate.