Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Proiect redus cu peste 75%

Proiectul Mişcării Arădene va cuprinde un sfert din câte clădiri vechi erau estimate iniţial.

Proiect redus cu peste 75%

Discuţiile cu specialiştii pe tema realizării documentaţiilor pentru clădirile istorice i-au determinat pe iniţiatorii proiectului să reducă drastic numărul clădirilor luate în calcul. Potrivit declaraţiilor lui Claudiu Cristea, preşedintele Mişcării Arădene, „în urma sfaturilor primite de la specialişti, am decis să restrângem numărul de clădiri incluse în proiect la 2-3. Nu am stabilit încă imobilele”. Iniţial, în proiect se vorbea de 12-13 clădiri. O altă modificare este faptul că nu doar studenţi vor munci în acest proiect, ci şi arhitecţi masteranzi.

Parte socială

Proiectul va avea şi o parte de legătură între specialişti şi locatarii imobilelor, în intenţia de a-i sensibiliza pe aceştia din urmă în ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de reabilitare a clădirilor.

„Vom discuta cu asociaţiile de proprietari. Le vom da rapoarte de consultanţă, gratuit. Vom identifica care sunt priorităţile asociaţiei şi cu ce lucrări trebuie să înceapă. Le vom spune oamenilor că ei sunt mai bogaţi dacă îşi refac imobilele”, a spus Cristea.