Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Merg cu ştrandul la Prefectură

Mişcarea Arădeană susţine că cel puţin un consilier se afla în incompatibilitate la momentul votului

Merg cu ştrandul la Prefectură

Bilanţ la Mişcarea Arădeană, după lupta declanşată în urmă cu câteva săptămâni pentru Ştrandul Neptun. Reprezentanţii mişcării susţin că îşi pot trece în cont câteva victorii, alături de presă, în ceea ce priveşte proiectul privind ştrandul, dar că, în continuare, au rămas câteva chestiuni nerezolvate.

„Cu toate că propunerile organizaţiei noastre nu au fost însuşite în proporţie de 100%, considerăm totuşi că, în ultima şedinţă a CLM, presiunea societăţii civile şi-a făcut simţit efectul. Astfel, în urma dezbaterii publice, a numeroaselor luări de poziţie în presă, dar şi a propunerilor formulate de Mişcarea Arădeană, s-au făcut amendamente substanţiale la proiectul iniţial”, susţin reprezentanţii organizaţiei.

Claudiu Cristea a punctat cerinţele formulate de asociaţie şi rezultatele obţinute: modificarea orarului de funcţionare, propunere care a fost acceptată, ajustarea preţurilor, care a suferit modificări pentru pensionari, persoane vârstnice, posesori şi proprietari de căsuţe, facilităţi pentru întreprinzători, unde s-a obţinut prelungirea perioadei de graţie la neplata utilităţilor etc.

Conflict de interese

Mişcarea este decisă însă, potrivit consilierului local, să continue lupta pentru ştrand, în condiţiile în care una dintre principalele cerinţe formulate, accesul liber în zona II a ştrandului, nu a fost luată în seamă. O altă bătălie va fi purtată de membrii Mişcării pentru eliminarea discriminării între agenţii economici, unde s-au cerut condiţii egale între cei care îşi desfăşuară activitatea pe ştrand şi cei din oraş.

Un prim pas în acest sens va fi făcut acum, potrivit lui Claudiu Cristea, organizaţia fiind decisă să-l sesizeze pe prefectul Aradului, Călin Bibarţ, cu privire la nelegalitatea hotărârii luate cu privire la ştrand, în ultima şedinţă CLM. Alesul susţine că are informaţii că unii consilieri, sau cel puţin unul (viceprimarul Geanina Pistru) s-a aflat în incompatibilitate (conflict de interese) când a votat această hotărâre şi ar fi trebuit să se abţină de la vot. Fără votul consilierului - viceprimar, hotărârea nu ar fi trecut. Prefectul va fi chemat să se uite atent peste act înainte de a-şi pune viza de legalitate.

Birou cu sesizări

Mişcarea Arădeană se va concentra asupra problemelor de la ştrand imediat după deschiderea sezonului estival, creând un fel de birou mobil pentru a aduna posibilele plângeri şi nemulţumiri în legătură cu baza de agrement, Claudiu Cristea neexcluzând posibilitatea de a se aduna semnături pentru a elimina taxa de intrare în zona II. Alesul susţine că va ţine cont de poziţia arădenilor înainte de a întrepinde ceva în acest sens. A mai precizat că democraţia se bazează şi pe arta compromisului, prin care au fost obţinute în ultimele săptămâni şi modificările proiectului privind ştrandul.

A.B.