Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mişcarea Arădeană cere modificarea proiectului de funcţionare a Ştrandului "Neptun"

Mişcarea Arădeană cere modificarea proiectului de funcţionare a Ştrandului "Neptun"

Mişcarea Arădeană s-a lansat oficial pe "piaţa" arădeană. Este vorba despre un ONG care îşi propune protejarea şi promovarea valorilor Aradului. Subiectul asupra căruia şi-a îndreptat de această dată atenţia organizaţia este unul "de sezon", şi anume Ştrandul "Neptun" şi proiectul prin care urmează să fie modificate tarifele de intrare şi orarul de funcţionare al agenţilor economici.

Punctul cel mai sensibil al proiectului care se va afla pe masa consilierilor locali la următoarea şedinţă de consiliu este orarul de funcţionare pentru terase, cluburi şi restaurante, după cum apreciază Claudiu Cristea. Decizia de a reduce acest program până la ora 22 în timpul săptămânii şi până la 12 noaptea În week-end nu are nicio raţiune economică şi socială şi va lovi direct în investitorii de la Ştrand.

Cristea susţine că în această perioadă de criză, trebuie avut grijă de fiecare detaliu, de fiecare loc de muncă. Aradul a devenit prea scump pentru investiţiile private, aşa că nu este nevoie să apară reduceri de personal şi în zona publică. Trebuie să le oferim facilităţi agenţilor economici, nu să-i îngrădim. Punerea în practică a acestui proiect va afecta o funcţiune importantă pentru petrecerea timpului liber, va crea discriminare şi protecţionism.

Al doilea motiv de nemulţumire pentru membri ONG-ului este menţinerea tarifului de intrare pentru Zona II a ştrandului, adică cea a agenţilor comerciali: Nu se oferă niciun serviciu suplimentar faţă de serviciile publice oferite pe domeniul public. În prezent serviciile de ordine publică, salubrizare, iluminat, spaţii verzi, canalizare etc. Sunt obligaţii de servicii comunale implicite ale administraţiei locale, prestate în baza taxelor şi impozitelor colectate de la cetăţeni.

Cosmin Galu, consilier şi el, însă judeţean, a subliniat absurditatea perceperii de abonamente şi bilete de la persoanele care deţin un anumit titlu asupra căsuţelor de la Ştrand. Este o încălcare a codului civil, a dreptului de proprietate, a spus acesta.

Şi tarifele de acces pentru Zona I, cea a bazinelor, constituie motiv de nemulţumire pentru Mişcare, motiv pentru care i s-a solicitat lui Gheorghe Falcă, în calitatea dublă pe care o are, aceea de primar şi aceea de superior pe linie politică a celor care au iniţiat acest proiect, să ajusteze preţurile pentru această zonă la valori suportabile, cu atenţie la tarifele sociale: tineri, studenţi, elevi, pensionari.