Mişcarea Arădeană a ieşit la curăţenie !

28.09.2010 · Cosmin
Mişcarea Arădeană a ieşit la curăţenie !

În data de 25 septembrie 2010, Mișcarea Arădeană a ieșit la curățenie. Alături de 3500 de voluntari am adunat peste 7000 de saci de gunoi din arealele naturale, atât din proximitatea municipiului Arad cât și din județ. Implicarea Mișcării Arădene a început cu mai bine de două luni in urmă, când ne-am alăturat echipei care a coordonat proiectul în județul Arad. În acest interval am promovat proiectul in cadrul a trei dintre întâlnirile de vineri ale Mișcării Arădene, am participat la operațiunea de cartare, am recrutat voluntari și am oferit sprijin material constând în 1500 de saci de gunoi și 200 de litri de apă minerala, iar echipele noastre care au participat la adunatul gunoaielor și-au asigurat propriile materiale și transport. În ziua de curățenie am participat efectiv la strânsul gunoaielor atât in județ cât și în municipiu. Cu o echipă de 30 persoane am adunat 106 saci de gunoi atât în zona Cladova, cât și în apropierea municipiului Arad.

Deși colectează bani de la cetățeni pentru servicii de salubritate, autoritățile nu sunt capabile să păstreze arealele naturale curate. A fost nevoie doar de o singură zi ca voluntarii să curețe zonele verzi de gunoaie. Această acțiune ar trebui să fie și un semnal de alarmă pentru cei care răspund de administrarea domeniului public.

Comentarii

NU SUNT DELOC DE ACORD!
- ca cei care arunca gunoaiele sa nu fie trasi la raspundere
- ca cei care se ocupa de ordinea orasului, adica politia comunitara, care
in loc sa fie peste tot si sa dea amenzi, nu sa fie scoasa la facut curat!
- ca cei care se ocupa de curatenia orasului sa nu isi faca datoria
si in continuare nu sunt deloc de acord
- ca majoritatea agentilor economici sa nu aiba contract cu salubrizarea
si ca la final,
cineva "altcineva" sa vina sa adune gunoiul altuia
pur si simplu nu mi se pare "ortodox"
si multi vor profita de asta in continuare fara a fi trasi la raspundere si restul a avea de suferit de pe urma nesimtirii lor