Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Autostrada Arad - Timişoara

in

Aici puteţi posta puncte de vedere despre autostradă.

http://www.youtube.com/watch?

Cosmin Galu

http://www.youtube.com/watch?v=TN--ott4O...http://www.youtube.co...

Aici se vede clar distanta foarte mica fata de blocurile din Alfa. Nu am niciun fel de dubiu ca se putea altfel !

Daca auziti ca vinde careva

Daca auziti ca vinde careva apartamente la bloc la etaju 4 langa autostrada! Vreau sa cumpar un etaj!!! Apoi cumpar 10 metrii cubi de scanduri si imi fac ca si pe bulevard terasa!! Vii pe autostrada parchezi masina pe bloc si bei o limonada!! :))............................. Oamenii aia nu o sa mai doarma noaptea!!!! Nota 10 pentru proiectant!!

Respecta si vei fi respectat!

Chiar nu ma pricep sa-ti

Cosmin Galu

Chiar nu ma pricep sa-ti desenez direct pe harta. Dar se vede cu ochiul liber o gramada de spatiu la o distanta mai mare de blocuri si nu intre aeroport si cimitir.

Te rog sa trasezi pe un print

Claudiu Negru

Te rog sa trasezi pe un print screen din google maps pe unde ai vedea tu traseul asta de care spui tu desi din punctul meu de vedere o data ce intri in padure impactul asuprea mediului este mult mai mare decat la traseul propus in prezent.

Semper Fidelis

Eu nu am simtit nici o cearta

Cosmin Galu

Eu nu am simtit nici o cearta aici. Alternativa, din punctul meu de vedere era constructia la 8 km unde e o zona care nu lua mult din padure. Daca am jignit pe cineva a fost fara intentie, imi cer scuze de pe acum dar nu cred ca e cazul. Mie imi plac dezbaterile, si cu Kidu discutam de peste 1 an de treaba asta, nu m-a deranjat nimic din ce a spus, chiar daca le spune mai "sârbește", e pe gustul meu. ;)

de unde ai inteles tu ca

Dan Proca

de unde ai inteles tu ca toata lumea este contra nu imi dau seama, insa reactia ta este una total deplasata ca de obicei si te rog ca astfel de discutii sa le purtam pe privat pe viitor.

Mersi

Pai normal ca se poate

Claudiu Negru

Pai normal ca se poate discuta insa daca rolul nostru ca asociatie este doar sa fim contra a tot ceea ce se face atunci inseamna ca am inteles gresit si nu prea am ce cauta aici. Numai bine!

Semper Fidelis

kidule se poate si discuta

Dan Proca

kidule se poate si discuta fara sa ne certam, sau nu ????

argumente pro si contra si eventual o parere despre subiectul in sine...nu atacuri si reprosuri fiindca asa nu ajungem nicaieri, ok ???

io am zis sa nu va certati nu

Ciprian Jurma

io am zis sa nu va certati nu sa nu discutati.
si daca e sa se schimbe ceva in tara asta se va schimba in rau nu in bine.
by the way, daca tot suntem la capitolul autostrada, in Croatia in mai putin de un an, printre altele, s-au contruit 86 de km prin munte (tuneluri si pasarele) fara ca Croatia sa fie membra UE.
ideea e ca la noi spaga si interesele de grup sau personale a celor pe care ii votam nu vor fi puse niciodata in plan secund interesului "poporului". niciodata...

Bine mai Cipri, atunci hai sa

Claudiu Negru

Bine mai Cipri, atunci hai sa nu mai discutam nimic pentru ca oricum nu o sa se schimbe nimic in tara asta de rahat. E mai bine asa?

Semper Fidelis

io v-am zis sa nu va certati

Ciprian Jurma

io v-am zis sa nu va certati pentru ca:
NU SE VA CONSTRUI NICI UN METRU DE AUTOSTRADA
in urmatorii 20 de ani decat daca arunca vreun nervos bomba nucleara peste romania.

Cosmine imi pare rau sa iti

Claudiu Negru

Cosmine imi pare rau sa iti spun dar asta cam suna a ipocrizie, atitudinea asta de "Gica Contra" mie unul nu imi convine si nici nu ma caracterizeaza pentru ca asa poate venii oricine sa caute mereu nod in papura fara sa vina cu o alternativa facand asta doar asa de dragul "calitatii vietii".
Boemia nu strica intr-o masura cumpatata insa atunci cand judeci si cantaresti totul numai din prisma asta nu e bine, mai trebuie sa fii ancorat si in problemele cotidiene altfel ajungem sa nu mai facem nimic pentru ca in "1900 toamna" cand circulau 3 masini in tot judetul Arad nu era nevoie de autostrazi.
In sfarsit, eu ma retrag din discutie pentru ca asa nu ajungem la niciun numitor comun si indiferent de ce argument ti se aduce tu o tii numai pe a ta.

Semper Fidelis

la asta ma refeream cand am

Dan Proca

la asta ma refeream cand am zis sa discutam putin aici problema amplasarii acestei autostrazi! vad ca parereile sunt impartite ceea ce e ok, pt ca doar dintr-o dezbatere reala cu argumente poti trage o concluzie cat mai aproape de adevar!

eu cred totusi ca portiunea de autostrada care va trece pe langa cartierul Alfa va fi totusi soseaua de centura a Aradului iar pentru a uni punctele sudice si vestice ale Aradului (adica trecerea dinspre Aradul Nou spre Vlaicu,Nadlac) doar pe acolo putea sa treaca....fie intre padurea ceala si cartierul Alfa, fie direct prin padurea Ceala care tine de Rezervatia Lunca Muresului........parerile sunt impartite insa cu un lucru este de acord toata lumea, autostrada trebuie construita!!!

Hai sa nu exageram si noi

Claudiu Negru

Hai sa nu exageram si noi atata doar pentru ca e rost sa ne luam de ei, lucrurile nu sunt asa de grave in plus de asta imi pare rau daca tu gandesti asa si ai sacrifica padurea doar pentru ca asa cum spuneam mai sus 2-3 blocuri o sa fie mai aproape de autostrada.
Avem noi alte probleme care sunt mult mai prioritare, lasa autostrada pe seama lor sa o faca insa tare imi este ca e asa cum spune Cipri mai sus.
Referitor la interese, doar nu erai atat de naiv sa nu crezi ca vor exista si interese imobiliare? .... desi in momentul de fata mie chiar mi se pare cea mai acceptabila varianta de traseu.
Orice guvernare ar fi fost ar fi fost aceleasi probleme si aceleasi suspiciuni cu terenurile retrocedate, scandaluri din astea au fost peste tot pana si in Germania insa pentru asta nu s-a oprit constructia autostrazii ci i-au dar bice mai departe.
In plus de asta eu nu sunt politician, nu ma intereseaza prea mult politica insa ia fa tu un exercitiu de imaginatie ce s-ar intampla cu tine sau Claudiu daca ipotetic am reusi mutarea acelui segment de autostrada cu toate amanarile de rigoare, cum crezi tu ca ar reactiona lumea?

Iti faci prea multe probleme pentru un lucru care chiar nu este atat de prioritar. Ai fost vreodata sa discutii cu oamenii din blocurile alea sa vezi ce parere au de asta?...nu cred. Eu am un coleg la munca care sta intr-unul din blocurile alea si l-am intrebat despre asta, raspunsului lui a fost ca acum asta e, sa o faca o data ca nimeni nu mai are nicio speranta ca vom fi in sfarsit si noi racordati la o autostrada.

Semper Fidelis

Ce să fac sunt incă naiv şi

Cosmin Galu

Ce să fac sunt incă naiv și cred că in Romania se mai poate construi nu penru că trebe, nu pentru că cineva are comisoane de primit, nu pentru că noi nu avem si altii au ci pentru ca finalitatea oricărei construcții să crească nivelul și calitatea vieții fiecărui dintre noi. Și da am votat cu două mâini împtriva PUZ-ului pentru că mi-au spus că nu au nici un studiu de impact asupra sănătății veții oamenilor care vor mirosii dimineața noxele de pe autostradă. Și dacă aș putea oprii porcăria asta nu m-ar interesa problema electorală și de vot.

nu va faceti probleme ca nu

Ciprian Jurma

nu va faceti probleme ca nu se va construi nici o autostrada in urmatorii ani.
numai daca nu vin amicii sin UE si o construiesc ei pe banii lor cu oamenii lor fara nici macar un picior de roman prin preajma.

Referitor la apropierea de

Claudiu Negru

Referitor la apropierea de zona locuita nu iti impartasesc parerea si am mai discutat asta si in trecut, din punct de vedere tehnic nu prea au cum sa o faca altfel doar daca sectioneaza Lunca Muresului ceea ce mi se pare mult grav decat faptul ca 2-3 blocuri de la coltul cartierului Alfa sunt mai aproape de autostrada.
In plus de asta peste tot in Europa sunt o gramada de portiuni de autostrada care sunt urbane, uita-te pe googlemaps sa vezi ca in marea majoritate a centrelor urbane sunt autostrazi mult mai aproape de zonele locuite. Si apoi exista solutii tehnice, exista panouri fono-absorbante, nu cred ca asta e o problema atat de mare fata de ce probleme s-ar fi ridicat daca s-ar fi anulat proiectul asta.
Lumea s-a saturat sa tot viseze la autostrada, daca si acum in ceasul al 12-lea noi ne cramponam de astfel de probleme mereu vor aparea altele si altele si in vecii vecilor nu vom circula pe autostrada finalizata.
Cum spuneam mai sus, acest compromis mi se pare acceptabil deoarece chiar nu ai pe unde sa o duci pe altundeva prin zona de S-V a Aradului, iar prin alta parte daca nu ai fi vrut sa tai padurea ar fi trebuit sa inconjori trei sferturi de Arad iar asta ar fi presupus pe langa costurile si mai ridicate o bariera pentru extinderea orasului (iti aduci aminte, am discutat si despre asta).

Am atasat mai jos o schita pentru ca lucrurile sa fie mai clare:
http://img20.imageshack.us/img20/3900/autostrada.jpg

Semper Fidelis

Rolul spatiului verde este sa

Cosmin Galu

Rolul spatiului verde este sa asigure sanatate oamenilor. Atunci cand actuala administratie invocă protejarea spatiului verde in locul protejarii sanatatii oamenilor, pentru a justifica afacerile imobiliare de fapt, e o dovada de meschinarie pe care nu o pot accepta.

Daca citesti articolul, vezi

Cosmin Galu

Daca citesti articolul, vezi ca acum se cere finantare europeana, probabil un grant sau o alta fora de finantare decat cea oferita de BEI. Presupun, ca proiectul va trece prin diverse comisii de la nivelul UE.Sunt curios daca se va sesiza problema legata de distanta fata de zona locuibila.

Adica, la ce reactie te

Claudiu Negru

Adica, la ce reactie te astepti tu sa aiba? Sau nu sunt eu la curent cu toate detaliile?

Semper Fidelis

Sunt curios ce reactie vor

Cosmin Galu

Sunt curios ce reactie vor avea cei de la Bruxelles cand vad planul autostrazii, sper sa vada planul real !

poate ar trebui dezbatuta

Dan Proca

poate ar trebui dezbatuta putin pe forum problema amplasarii autostrazii atat de aproape de Arad in anumite zone precum si care sunt avantajele si dezavantajele unei astfel de situatii pentru cetatenii orasului dar si pentru oras in sine !