Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

"Arad, dragostea mea" la a 3-a editie

"Arad, dragostea mea" la a 3-a editie

"Arad,dragostea mea", un proiect foarte iubit de copiii din școlile arădene revine într-o nouă ediție începând cu luna noiembrie 2011.

Scopul proiectului

Sensibilizarea copiilor din școlile arădene cu privire la valorile și frumusețea Aradului.

Istoricul proiectului

Mişcarea Arădeană a lansat în luna martie 2009 proiectul „Arad, dragostea mea”, un proiect educaţional care are ca scop sensibilizarea copiilor din şcolile arădene cu privire la valorile şi frumuseţea Aradului.

În cadrul proiectului, Mişcarea Arădeană a pregătit o prezentare atractivă a Aradului, într-un format interactiv, cu o durată de aproximativ 1 oră şi care este destinată în principal orelor de dirigenţie. Prezentarea conţine în principal elemente cu privire la istorie, cultură, arhitectură, sport, cercetare şi timp liber, şi se bazează pe jocuri şi aplicaţii practice amuzante.

În primele 2 ediții ale proiectului (semestrul 2 - 2009 și anul școlar 2010/2011) peste 800 de copii de gimnaziu şi liceu, din diferite şcoli arădene au luat parte la acest proiect.

Ce noutăţi aduce anul şcolar 2011/2012?

Din luna noiembrie a acestui an, Mişcarea Arădeană a reluat proiectul într-o nouă ediţie, destinată anului şcolar 2011-2012.

Noua versiune aduce noi jocuri şi aplicaţii practice, informaţii inedite despre Arad şi multe surprize pentru copii.

O altă noutate este faptul că, în noul format, a fost inclusă și o versiune a proiectului pentru ciclul primar, mult mai diferită ca abordare și conținut.

În prezent există așadar 3 versiuni ale proiectului: versiunea pentru liceu, cea pentru gimnaziu, respectiv cea pentru ciclul primar, cu grade diferite de dificultate şi cu un nivel diferit al informaţiilor prezentate.

Calendarul proiectului

  • 1 noiembrie 2011 - 15 mai 2012 – derularea proiectului în școli, universități, cluburi și asociații unde activează copii din orașul nostru
  • decembrie 2011 - formarea noilor formatori
  • ianuarie 2012 – lansarea concursului de lucrari - ediția 2012
  • 15 ianuarie - 15 mai 2012 - primirea lucrărilor din partea elevilor
  • 20 -29 mai 2012– evaluarea lucrărilor
  • 30 mai 2012- anunțarea câștigătorilor
  • 9 iunie 2012 – festivitatea de premiere
  • 9 iunie – 15 iulie 2012- derularea expoziției
  • 1 octombrie 2012- reluarea proiectului - ediția a 4-a

Formare de formatori

Datorită numeroaselor solicitări din partea şcolilor arădene, Mişcarea Arădeană va organiza în luna decembrie 2011 o nouă sesiune de formare de formatori pentru acest proiect. Toţi cei interesaţi să devină formatori sunt invitaţi să ne contacteze.

Concursul de creații “Arad, dragostea mea”

La finalul proiectului va fi organizată o nouă ediție a concursului de creații “Arad, dragostea mea” în care copiii vor fi invitați să prezinte lucrări pe această temă (desene, povești, lucrări plastice).

Toate lucrările vor fi expuse într-o expoziție cu această temă, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate. În acest an concursul va aduce câteva premii surpriză pe care le vom anunța în curând!

"Arad, dragostea mea" la a 3-a editie
"Arad, dragostea mea" la a 3-a editie

Comentarii

Buna ziua,

As dori detalii despre activitatea de formare de formatori,va rog.

Adela Cristea

Buna ziua,

Urmatoarea formare de formatori pentru acest proiect va avea loc pe data de 3 decembrie, incepand cu ora 10.00 la sediul Miscarii Aradene.
In zilele urmatoare vom publica pe site mai multe detalii legate de aceasta activitate de formare.

Pentru orice alte intrebari, nu ezitati sa ne contactati.

Va multumim pentru interes si va asteptam!
Adela Cristea

Adela Cristea

Bună seara,
Următorul curs de formare a formatorilor a fost programat pentru data de 3 decembrie. Detalii găsiți la:
http://www.miscarea-aradeana.ro/documente/informatie-de-presa/un...
Vă așteptăm!

Draga mea,Adela
imi doresc din tot sufletul sa vin, daca ma primesti pe 3 decembrie,la cursul de formatori...mi-e dor sa te vad,dar mai ales sa te ascult si sa aflu detalii despre proiectul tau...sa ai parte de tot ce-i mai frumos si bun si sa fi binecuvantata!

Adela Cristea

Draga Florica,
Ce supriza placuta!!!! Te astept cu mare drag pe 3 decembrie si abia astept sa te revad si sa mai vorbim, despre proiect si despre ce ai mai facut in ultimul timp!
O sa-ti trimit mai multe detalii in zilele urmatoare.
Si tie iti doresc ca doar ce e bun sa te insoteasca la fiecare pas!
Cu drag,
Adela