Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Curăţenie pentru Arădeni

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Mișcarea Arădeană solicită Primăriei Municipiului Arad o dezbatere publică pe tema curățeniei în oraș. Subiectul principal îl constituie propunerea administrației de a prelungi cu încă 4 ani contractul de concesionare a salubrizării stradale din Arad.

  • Administrația actuală, condusă de Falcă Gheorghe, propune prelungirea cu 4 ani a contractului de salubrizare stradală concesionată către POLARIS M.HOLDING.
    • Motivul principal: economia la bugetul local.
    • Argumentația edililor vine pe fondul încălcării normelor de poluare a aerului, izvorâtă din folosirea de către POLARIS a unui amestec poluant în activitatea de combatere a poleiului.
  • POLARIS trebuie să implementeze alte măsuri nepoluante pentru combaterea poleiului. Acstea vor fi facturate administrației publice, adică arădenilor plătitori de taxe.
  • Municipalitatea propune prelungirea contractului și astfel, aplatizarea costului la 382.113 RON.
  •  

    Vedem ca NECESARĂ organizarea unei dezbateri publice,în care cetățenii Aradului să-și exprime opinia privind risipa banilor și curățenia din oraș.

     

    Argumentele Mișcării Arădene:

    NU considerăm corectă îndreptarea unei erori private sau a foștilor administratori PSD (cei care au adus firma în Arad), continuați în stângăcie de actualii administratori PDL, din buzunarul arădenilor.

    Prelungirea contractului afectează competitivitatea și nu oferă tratament egal pentru posibilii prestatori, favorizând clar pe actualul concesionar POLARIS M.HOLDING

    Punctul e) al Art.6, alin.(1) din Legea nr.101/2006 privind serviciul de salubrizare al localităților: ”delegarea gestiunii serviciului de salubrizare pe criterii de transparenţă, competitivitate şi eficienţă, precum şi exercitarea atribuţiilor de administrare asupra bunurilor aparţinând patrimoniului public sau privat al unităţilor administrativ-teritoriale aferente infrastructurii serviciului;”

    Motivația oferită de administrația Falcă este șubredă și ridică suspiciuni clientelare de partid.

    Pentru 1 sau 2 activități reglemente de Lege (Ordinul nr.110/2007 - vezi handout), întreg contractul de concesionare se prelungește (alte 10 activități sunt prelungite).

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
AttachmentSize
cp_12-09-11.pdf277.08 KB
cerere_dezbatere_salubritate.pdf53.18 KB