Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Băsescu și Falcă vor desființarea județului Arad

23.05.2011 11:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Băsescu și Falcă vor desființarea județului Arad

În 2008, arădenilor li s-a cerut să îi acorde încrederea lui Gheorghe Falcă și partidului său, pe criteriile de rudenie existente cu Băsescu Traian, și ca urmare, a influenței mari în deciziile de la București. Ce au făcut însă membrii clanului prezidențial putem vedea la tot pasul în construcțiile anti-populație. Ca recompensă pentru votul acordat în 2008 finului Falcă, Băsescu Traian le-a pregătit arădenilor și nu numai lor, o nouă surpriză: desființarea județului Arad !

Direcția Nașului e literă de lege

În cadrul unor serii de interviuri din ultima vreme, președintele a dat startul mașinăriei PDL pentru a accelera desființarea județelor României. Direcția dictată de Băsescu este cel mai vizibilă la București, prin efortul de a desființa sectoarele.

De altfel, recentralizarea gândită de Băsescu este pregătită de mult timp la Arad prin administrația lui Ghiță Falcă. Direcția Silvică, Direcția Vămilor sau Poșta sunt doar câteva dintre instituțiile care s-au mutat din Arad la Timișoara în ultimul deceniu. Comasarea instituțiilor de cultură, viitoarea desființare a Aeroportului, dar și desființarea Spitalelor sunt semne clare a procesului regresiv la care se lucrează intens de către PDL.

Ce li se ia arădeniilor?

  • Locurile de muncă.
  • Control asupra bugetului.
  • Sportul, cultura și educația.
  • Apropierea de decizie.

Tocmai că o decizie cât mai apropiată de oameni este o idee europeană, pe când noua regionalizare gândită de mințile comunistoide a PDL, aduce mult mai mult cu raionarea din anii 1958-1968.

Ceva „mai mare” înseamnă în administraţie ceva „mai departe” - care înseamnă întotdeauna ceva mai de proastă calitate. Înseamnă întotdeauna ceva mai scump. Ideea că prin comasare vor scădea costurile e falsă. Întotdeauna centralizarea duce la creşterea cheltuielilor, atât a celor publice cât şi a celor private.

Descentralizare corectă și coerentă

Mișcarea Arădeană se pronunță pentru transformarea Regiunilor de Dezvoltare în unităţi administrativ-teritoriale în sensul preluării unor atribuţii de la Guvern şi nu ca o nouă verigă birocratică între judeţe şi nivelul naţional. Se va crea un nivel administrativ corespunzător nivelului NUTS II din Europa, unde procesul democratic de alegere a reprezentanţilor din Consiliul de Dezvoltare Regională va fi direct, iar organismele administrative – Agenţiile de Dezvoltare Regională – vor avea statut administrativ, cu buget şi structură protejată de statutul funcţionarilor publici.

Luptăm împotriva dușmanilor Aradului

  • Mișcarea Arădeană se solidarizează cu inițiativa societății civile privind desființarea sectoarelor din București.
  • Vom adresa o scrisoare deschisă ONG-urilor din toate cele 41 de județe ale României, chemând la unitate împotriva reformei regresive comunistoide.
  • Vom atenționa Comitetul Regiunilor de tentativele anti-europene ale clanului Băsescu și vom cere o poziție privind atracția de fonduri/derularea de investiții și unitățile administrativ-teritoriale.
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Video: 

Comentarii

Sa ajuns extrem de rau si de departe cu hotia lor. Acum vor sa fure din tara, si normal ca nu o sa fure din Bucuresti...Sa le fie RUSINE!!!!