Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Soluție împotriva incompetenței pe termen lung - Academia Arădeană de Lideri

09.05.2011 11:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Probleme

Întreaga Românie, dar mai cu seamă comunitatea arădeană, a fost martora unui ultim deceniu lipsit de viziune și de responsabilitate, care a dus țara noastră într-o profundă criză economică, politică și morală. Generația actuală de aleși politici s-a dovedit a fi mai coruptă și mai mincinoasă decât defuncții lor idoli comuniști. Aradul este dominat de foarte mult diletantism și mediocritate în toate domeniile de activitate. Nivelul şi standardele de calitate au scăzut foarte mult, în toate domeniile.

Soluții

Mișcarea Arădeană a combătut, încă de la înființarea sa în 2007, multe din problemele cu care se confruntă Aradul în materie de transparență administrativă, drepturile omului, funcționarea instituțiilor democratice, educație civică, dar și protejarea identității istorice și culturale.

Considerăm că nu vom putea schimba cu adevărat ceva în acest oraş, şi nu vom putea construi durabil ca și comunitate dacă nu vom forma o nouă generaţie de vizionari, asemeni celor care au adus în trecut Aradul în centrul culturii, politicii sau economiei româneşti.

În ce constă proiectul?

Proiectul, anunțat la sfârșitul anului trecut, intră în ultimele faze de pregătiri pentru a-i primi pe cei cu stofă de lideri, pe cei care țin cont de adevăratele valori ale orașului și nu de oportunitățile politice vremelnice.

     Seria de cursuri, workshop-uri şi programe de practică vor fi derulate sub forma unei Şcoli de Talente, pe perioada a 2 ani și jumătate. 

    Programul va pregăti arădenii care sunt interesaţi să devină vârfuri în domenii ca administraţie, jurnalistică, politică, educaţie și nu numai.

    Curricula modulelor de curs lunare este dezvoltată pe teme de administraţie, legislaţie, management şi organizare, cu accentul pus pe leadership şi comunicare.

    Numărul de locuri în program este limitat la maxim 20 de participanți permanenți și încă 5 persoane care vor primi acces parțial la anumite faze ale proiectului.

Reamintim că Programul, asemănător unui program profesionist de MBA (Master of Bussiness Administration), are 2 particularități majore:

  • Va fi gratuit, acesta fiind cadoul nostru, al Mişcării Arădene pentru Arad.
  • Va aborda inclusiv teme de interes local.

La finalul programului, participanţii vor susţine un examen final, constând într-o lucrare de dizertaţie, pe o temă la alegere, care va constitui „Contractul lor cu Aradul”.

În săptămânile ce urmează, viitorii posibili lideri sunt rugați să urmărească website-ul Mișcării Arădene unde vor fi postate noi informații despre procesul de aplicare și selecție, lista de formatori profesioniști și alte surprize.

Calendarul proiectului

  • 9 mai - 6 iunie - promovarea proiectului și finalizarea curriculei; publicarea criteriilor de selecție și a procedurii de aplicare
  • 6 IUNIE: deschiderea programului de aplicații; publicarea pe site-ul Mișcării Arădene a formularelor de aplicare
  • 6 iunie - 27 iunie: colectarea aplicațiilor, termenul limită al aplicațiilor
  • 27 iunie - 4 iulie: evaluarea aplicațiilor
  • 4 iulie - 18 iulie: organizarea interviurilor cu participanții selectați în urma evaluării aplicațiilor
  • 18 iulie - 25 iulie: evaluarea finală a aplicațiilor; luarea deciziilor cu privire la acceptarea în program
  • 25 iulie: anunțarea rezultatelor și a programului
  • 3 septembrie: începerea cursurilor - primul modul.
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Video: 

Comentarii

Primul modul incepe in 3 septembrie si se termina in data de ? In ce zile ale saptamanii vor avea loc cursurile?

Adela Cristea

Bună Dorian,
Primul modul se va derula pe data de 3 septembrie 2011. Întregul program va dura 2 ani si jumătate, deci se va termina în primăvara lui 2014.
Cursurile vor avea loc sâmbăta. În fiecare lună va fi programat un modul de curs, deci practic participanții vor trebui să aloce o sâmbătă pe lună acestui program pentru cursuri, la care se va adăuga timpul pe care îl vor aloca pentru proiecte și activități practice.
În zilele următoare vom publica mult mai multe detalii despre proiect, programă, formatori, modul de desfășurare, etc,. iar înscrierile vor demara pe data de 6 iunie.
Așa că te invităm să urmărești în continuare site-ul nostru și vei afla toate detaliile. Pentru alte întrebări, nu ezita să ne cotactezi.
O zi bună!
Adela Cristea

Buna

1) Absolventii ce obligatie [morala] vor avea? In cazul in care vor ajunge pe functii, va trebui sa sustina punctele de vedere a Miscarii Aradene?

2) Daca sunteti impotriva incompetentei si diletantismului, de ce o tot promovati pe domnisoara Moga? Sau o tineti doar pentru ca da bine in pozele de conferinta de presa?

3) Cine este tanarul din imagine si ce competente are?

Buna,

1) Absolventii ce obligatie [morala] vor avea? In cazul in care vor ajunge pe functii, va trebui sa sustina punctele de vedere a Miscarii Aradene?

2) Daca sunteti impotriva incompetentei si diletantismului, de ce o tot promovati pe domnisoara Moga? Sau o tineti doar pentru ca da bine in pozele de conferinta de presa?

3) Cine este tanarul din imagine si ce competente are?

Adela Cristea

Buna Cristian (sper ca acesta este numele tau, pentru ca initial ai postat acelasi mesaj sub numele Adela),
Iti raspund punctual la intreabari:
1) Absolventii vor avea o importanta obligatie morala fata de Arad, respectiv vor trebui sa puna in practica cel putin un proiect in sprijinul comunitatii aradene (contractul lor cu Aradul). Nu ne dorim oameni care sa ajunga "pe functii" ci oameni care sa isi propuna ca de la locurilor lor de munca, indiferent de domeniu, sa faca ceva pentru Arad. Nici un participant nu va trebui sa sustina punctele de vedere ale Miscarii Aradene pentru ca nu acesta este scopul proiectului.
2) Este un comentariu rautacios si de prost gust asa ca as prefera sa nu iti raspund. Totusi, pot sa iti spun ca Claudia Moga are excelente competente si know-how pe parte de comunicare si PR, acestea fiind exact atributiile sale ca purtator de cuvant al Miscarii Aradene.
3) Tanarul din imagine se numeste Mihnea Iuga. Te invitam la activitatile Miscarii Aradene si vei avea sansa sa vezi personal ce competente are.

O zi buna!
Adela Cristea