Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Efectele economice din spatele minciunilor PDL

18.04.2011 11:00 - 13:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Conferința de presă a fost susținută de Claudiu Cristea, președintele Mișcării Arădene, Claudia Moga - purtător de cuvânt și avocat Cătălin Mihalache. Din partea presei locale au participat Emilia Rufu (Nyugati Jelen), Simona Butaru (Jurnal Arădean), Monica Tulcan (Glasul Aradului), Diana Mariș (InfoTV), Giuliano Junc (West TV), Liliana Brad (România Liberă), Sorin Trocan (Ziua de Vest), Cozma Lucian (Vestic). Subiectul conferinței a constat în efectele problemelor din economie și iresponsabilitatea declarațiilor lui Gheorghe Falcă în acest domeniu.

Săptămâna trecută, Mișcarea Arădeană a arătat, cu date concrete, situația economică reală din afara partidului de guvernământ. Nefericirea arădenilor ar trebui să fie subiect de îngrijorare, nu oportunitate de glume pentru Gheorghe Falcă. Efectele politicii Falcă-PDL se simt în buzunarul arădenilor: scăderea puterii de cumpărare arată clar (în special în Săptămâna Sărbătorilor Pascale) nedepășirea problemelor economice.

Carne de miel: scumpire de 30%

Asociația Română a Cărnii (ARC) informa la începutul lunii aprilie că prețul cărnii de miel a crescut în medie cu 15% față de 2010 ca urmare a creșterii TVA, prețului energiei și cel al carburanților. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în 2011 prețul este cu 30 % mai mare, din cauza ... (mai multe în hand-out )

Zahăr, făină, ulei: scumpiri de cel puțin 20%

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), zahărul s-a scumpit cu 8%, iar făina cu 10% față de prețurile din 2010. În supermarket-uri, aceste produse alimentare înregistrează scumpiri de 30%, respectiv 41%. Nici uleiul ... (mai multe în hand-out ).
Soluția normală: Tichete neimpozitate

Vom adresa o scrisoare motivată cu date concrete, către Gheorghe Falcă și parlamentarii PDL, susținători și apropiați ai prim-ministrului Emil Boc în care cerem:

  • neimpozitarea tichetelor de masă
  • neasimilarea tichetelor cadou ca venituri salariale(și implicit netaxarea acestora)

Această măsură va încuraja angajatorii să ofere tichete de masă sau tichete cadou care ar mai echilibra din scăderea puterii de cumpărare a cetățenilor, scădere datorată guvernării PDL.

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
AttachmentSize
cp18042011.pdf77.24 KB
neimpozitare_tichete_-_scrisoare_gheorghe_falca.pdf91.34 KB