Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Parcări versus cetățeni

04.04.2011 11:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Conferința de presă a fost susținută de Cosmin Galu, vicepreședintele Mișcării Arădene și Mihnea Iuga, coordonator birou de presă. Din partea presei locale au participat Emilia Rufu (Nyugati Jelen), Simona Butaru (Jurnal Arădean), Monica Tulcan (Glasul Aradului), Diana Mariș (InfoTV), Giuliano Junc (West TV), Liliana Brad (România Liberă), Sorin Trocan (Ziua de Vest). Subiectul conferinței a constat în sistemul defectuos de taxare al parcării în Arad.

În urma solicitărilor, Mișcarea Arădeană cere modificarea sistemului de taxare al parcării în Arad. Acesta se dovedește a fi nefuncțional și o bună sursă de neînțelegeri și stress în comunitatea arădeană. Lipsa de viziune a administrației iese la iveală și în acest caz. Dacă în 2007, Primăria a cheltuit aproape de 1 milion de euro pentru răscumpărarea sistemului Parktronic, iar anul trecut au mai alocat încă câteva sute de mii de euro din banii arădenilor(!) pentru daune, astăzi răbdarea conducătorilor auto din orașul nostru este întinsă la maxim.

Probleme

  • Sistemul nu mai agresează prin gheara galbenă, ci prin agenții de parcare care pândesc mașinile fără tichet pentru a aplica amenzi.
  • Sute de arădeni ne-au semnalat că aparatele de taxat nu acceptă bancnote, unele nu funcționează corect, iar uneori, mărunțișul nu este destul pentru a suplimenta erorile din aparate.

Angajații de la Serviciul de Parcare din cadrul Primăriei nu te pot ajuta cu schimbarea bancnotelor sau cu eliberarea unui tichet. Ei așteaptă să te amendeze dacă nu ai tichetul atunci când aceștia îți inspectează automobilul. Comportamentul celor care aplică amenzi demonstrează că acesta este singurul scop al acestui serviciu: cât mai mulți amendați.

Soluții

Neimplementarea până acum a unei soluții de acest tip demonstrează, dacă nu era evident pentru toată lumea, că actuala guvernare nu cunoaște realitățile - românii fiind, alături de Franța și Polonia, printre primele țări din UE la uzul de telefonie mobilă. Dezvoltarea în secolul 21 nu înseamnă beton și asfalt, înseamnă adaptarea la tehnologia actuală care vine în beneficiul cetățeanului, care îl eliberează, nu îl constrânge sau îl pedepsește.

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
AttachmentSize
cp4042011_parcari_versus_cetateni.pdf53.72 KB

Comentarii

Va felicit pentru fantastica idee cu implementarea sistemului de taxare prin telefon, excelent. Va sfatuiesc sa faceti lobby in aceasta idee la autoritati, nu sa aruncati cu buzduganul in usa acestora. Este o idee buna, care numai un orb nu poate sa o vada benefica.

Pe langa aceasta, inceracti sa luati in considerare aspectul implementarii unei retele marite de free wireless internet in Arad. Conteaza foarte mult pentru oamnei.

Inca odata, felicitari.