Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Amatorismul se sancţionează!

24.01.2011 11:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Foto: Mihai Oprișa
Foto: Mihai Oprișa

Conferința de presă a fost susținută de Cosmin Galu, vicepreședintele organizației, avocat Cătălin Mihalache și Claudia Moga, purtător de cuvânt. Din partea presei locale au participat Simona Butaru (Jurnal Arădean), Monica Tulcan (Glasul Aradului), Diana Mariș (InfoTV), Emilia Rufu (Nyugati Jelen), Larisa Urarașu (TV Arad), Liliana Brad (România Liberă), Sorin Trocan (Ziua de Vest), Giuliano Junc (West TV), Orlando Toader (News AR). Subiectul conferinței de presă a constat în prezentarea acțiunii pe care Mișcarea Arădeană o întreprinde pentru salvarea spațiului verde din oraș și sancționarea amatorismului din administrația locală.
 
În urmă cu 2 săptămâni, Mișcarea Arădeană a fost promtă în a sesiza tăierea brutală a teilor de pe Bulevardul Revoluției, activitate ascunsă de autorități sub denumirea de ”toaletare”. Mai ales că pare a fi o practică, după aceeași toaletare din vară din apropierea Parcului Europa. Am primit de atunci numeroase solicitări din partea arădenilor de a face ceva pentru a stopa și a sancționa acțiunile de măcelărie, devenite deja caracteristice actualei guvernări PD-L.

În urma dialogului de vineri, din cadrul Serii Mișcării Arădene, având și date revelatoare de la specialiști asupra nivelului redus de spațiu verde din municipiu, am decis să acționăm cât mai repede posibil!
 
Astfel, astăzi 24 ianuarie, Mișcarea-Arădeană va depune o sesizare la Garda de Mediu, solicitând o investigație asupra modalității de stabilire a pericolului asupra pietonilor sau traficului rutier. Acesta constând de fapt singurul motiv legal al retezării invocat de autorități, având ca temei alineatul 5, articolul 14 din Legea 313/2009. De asemenea, vom solicita în baza legii accesului la informațiile publice, primăriei să ne pună la dispoziție toate documentele care au stat la baza demarării acțiunii de "toaletare".
 
Locuitorii Aradului au mai văzut această manevră, în urma căreia au fost tăiați toți arborii ornamentali de pe partea pietonală a Bulevardului Revoluției. Ei au fost înlocuiți, însă toți arădenii pot constata că efectele benefice de protejare pe timp de vară a vechilor copaci au fost complet distruse.

Prin măsura noastră vrem să asigurăm arădenii că se pot implica activ în soluționarea unei probleme, că există modalități eficiente prin care societatea civilă poate împiedica ruinarea orașului din partea unei administrații incompetente.
 
Comunicatul de presă îl puteți găsi aici.

Foto: Mihai Oprișa
Foto: Mihai Oprișa
Foto: Mihai Oprișa
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana