Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Împotriva intereselor publice și private

08.11.2010 11:00 · claudiu.cristea
Împotriva intereselor publice și private

Mișcarea Arădeană şi-a exprimat azi, în cadrul conferinței de presă săptămânale, protestul față de intenția administrației locale de a concesiona publicitatea stradală pe o perioadă de 10 ani.

Claudiu Cristea, președintele asociației, a precizat: Proiectul propus de puterea locală va avea efecte economice severe asupra asociațiilor de proprietari care realizează venituri din închirierea acestor spații, venituri care se întorc în investiții și reparații în cota indiviză. Totodată acest proiect este abuziv și îndreptat împotriva micilor operatori din publicitate. Prin restrângerea dreptului acestora de a opera în publicitate dacă nu există o anumită cifră de afaceri se împiedică libera inițiativă a firmelor mici sau noi.

Cristea a arătat că măsura va impune în municipiu un monopol al statului asupra locațiilor publicitare și încalcă grav prin aceasta atât Constituția cât și Legea concurenței

Deaorece propunerea primarului privind publicitatea outdoor este împotriva intereselor publice și private, Mișcarea Arădeană va demara următoarele acțiuni:

  • Susținerea unei petiții împreună cu asociațiile de proprietari, proprietari individuali, operatori de publicitate;
  • Sesizarea Consiliului Concurenței privind nerespectarea Legii concurenței
  • Sesizarea Prefectului Județului Arad (dacă se adoptă) cu privire la nelegalitatea unor prevederi din aceste hotărâri;
  • Acțiune în contencios administrativ;
AttachmentSize
cp.pdf64.47 KB