Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Am acţionat. Am convins. Am realizat !

28.06.2010 11:00 - 13:00 · Cosmin
Cosmin Galu, Claudiu Cristea, Ladislau Betegh

În urmă cu trei ani am început contrucția asociației noastre, Mișcarea Arădeană. Misiunea noastră este să întreprindem acțiuni, să promovăm proiecte, să derulăm campanii civice, sociale și politice pentru a face din Arad un loc în care să guverneze respectul, spiritul civic, bunul simț și o viață socială intensă; un oraș în care se trăiește sănătos, decent și prosper, un oraș în care comunitatea își prețuiește, protejează și promovează tradiția și valorile.
Ce am făcut concret pentru Arad:
Am curățat orașul de afișajul electoral ilegal. În mai 2009 echipe de voluntari ai organizației noastre au curățat orașul de afișe. În campania prezidențială, fenomenul afișajului ilegal s-a diminuat considerabil.
Am oferit asistență juridică suporterilor amendați abuziv. Cu sprijinul colegilor noștrii,de profesie avocați,am susținut acțiunile în instanță, inițiate de mai mulți tineri arădeni ce au fost amendați fără temei de Jandarmerie. Modelul abuzului de legalitate înfăptuit de unii reprezentanți ai instituțiilor de stat din Arad, trebuie sancționat, curmat și eliminat din viața publică a orașului.
Am blocat apariția unei hotărâri neconstituționale a CLM Arad. Prin intervențiile noastre publice proiectul de hotărâre referitor la Inventarierea suprafețelor radiante din interiorul clădirilor pe banii arădenilor a fost retras de executivul CLM. Astfel am reușit să salvăm buzunarul asociațiilor de proprietari de o cheltuială costisitoare și nejustificată.
Am oprit desființarea unor trasee de tramvai. Prin campania inițiată de noi și sprijinită de 2000 de semnături ale arădenilor s-a retras proiectul de desființarea a șase linii de tramvai:linia 2: Centru – UTA – Afla; linia 5: Aradul Nou – Micalaca; linia 8: între Centru și Micalaca; linia 16: Centru – Grădiște; linia 17: Făt-Frumos – Micalaca; linia 16b: Piața Romană – CET; linia 17: Făt-Frumos – Micalaca.
Învățăm copiii să iubească Aradul. Proiectul, "Arad, Dragostea Mea !" inițiat de Mișcarea Arădeană, a demarat în forță în școlile arădene. Zeci de copii au luat deja parte la proiect, în cadrul orelor de dirigenție. Copiii au primit cu entuziasm jocurile și concursurile din cadrul proiectului, răspunzând întrebărilor despre Arad, învățând lucruri noi despre oraș, dar mai ales învățând să-i prețuiască și cultive valorile.
Chemare la acțiune

  1. Vom continua, prin intermediul unui numeros grup de juriști și avocați ce s-au alăturat organizației noastre, să oferim consultanță juridică pro bono arădenilor cărora le sunt încălcate drepturile civile fundamentale.
  2. Vom continua să inițiem și organizăm dezbateri publice cu arădenii pentru fiecare proiect ce vizează nivelul de comfort și siguranță al comunității noastre.
  3. Vom continua să milităm pentru ca Aradul să devină pentru cât mai mulți arădeni – Un loc în care îți face plăcere să trăiești!

Comentarii

Felicitari.
Genul acesta de activitati sunt cele care ar trebui sa reprezinte adevarata reactie a societatii civile la aberatiile aparatului de stat sau pur si simplu la situatiile ce apar in comunitate.

Imi plac actiunile vostre, va urmaresc de ceva vreme. Felicitari pentru initiativele pe care le aveti, pentru faptul ca sunteti singura ( adevarata) opozitie din Arad, pentru „verticalitatea coloanei vertebrale”, pentru ca sunteti de parte cetatenilor, ii sprijiniti si le intindeti o mana de ajutor celor care nu stiu, sau nu au posibilitatea sa-si apere drepturile.

Cosmin Galu

Mulțumim, Laura. Ne ajută încurajarea ta. Munca noastră este exclusiv bazată pe voluntariat și pe speranța că vom putem trăi într-o comunitate unde să predomine respectul și bunul simț.