Societatea civilă arădeană se întăreşte

Mişcarea Arădeană salută recentele evenimente publice care vin să întărească societatea civilă arădeană. Considerăm în continuare că segmentul civic nu este suficient de prezent în spaţiul public şi acest lucru afectează însăşi participarea comunităţii la treburile Cetăţii. De aceea susţinem orice iniţiativă civilă care militează activ pentru democraţia locală, transparenţă, coeziune socială şi promovarea identităţii Aradului.

• Dorim succes noii conduceri a Suporter Club UTA aleasă în urma recentei adunări generale. Susţinem Asociația Suporter Club UTA deoarece militează pentru un brand al Aradului care a adus atâta recunoaştere oraşului nostru: echipa de fotbal UTA. UTA este parte a patrimoniului local.
  • Salutăm înfiinţarea Asociaţiei Alternativa Civică Arădeană ca un partener autentic al tuturor celor care se implică în viaţa cetăţii, nu sunt indiferenţi faţă de Arad şi de valorile sale. Vocea societăţii civile trebuie să acopere lipsa unui echilibru politic local. Aradul are nevoie de astfel de actori care să ajute la stoparea abuzurilor autorităţilor locale.
  • Susţinem demersurile Ligii Pensionarilor din Arad privind organizarea unui referendum pentru ajutarea persoanelor care nu au fost despăgubite pentru nedreptăţile suferite pe timpul comunismului. Mişcarea Arădeană se va implica în derularea acestui referendum.

Blazarea și neimplicarea nu sunt o opțiune pentru Arad. Facem un apel către toți arădenii să activeze în viața publică, susținând organizațiile civice locale.