Participăm la marșul de protest împotriva codului muncii

Participăm joi, 10 martie 2011, ora 14, la marșul organizat de confederațiile sindicale arădene Cartel Alfa, BNS, CNSRL Frăţia şi CSDR. Mișcarea Arădeană își anunță sprijinul oficial pentru protestele organizate de sindicatele arădene împotriva guvernării Băsescu-Falcă-Boc.

Mișcarea Arădeană face apel atât la membrii, simpatizanții săi precum și la societatea civilă să susțină aceste mișcări de protest. Pe lângă problema de fond, forma codului muncii, avem de a face cu un atac fără precedent la sistemul democratic: partenerii sociali - patronatele și sindicatele - sunt eliminați din procesul de luare a deciziei pe probleme fundamentale din punct de vedere economic și social.

Atragem atenția primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, că interdicția de staționare pe platoul din fața Palatului Administrativ este ilegală, inadmisibilă și reprezintă un abuz grav. Se încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor precum și sentința Tribunalului Arad prin care s-a dispus desființarea actului ilegal emis de primarul Falcă.