Contestații împotriva amenzilor abuzive

Adunările publice spontane împotriva actualului regim, care au adus în fața Primăriei în ultimele 3 zile peste 1000 de arădeni nemulțumiți de situația actuală în care ne aflăm, sunt o expresie a libertății de exprimare. Caracterul spontan al acestor manifestații este în afara oricărei discuții.

Am luat act cu îngrijorare de intenția autorităților de a trece la represalii prin amenzi aplicate participanților la manifestațiile spontane din Arad. Considerăm că orice încercare de înfrânare sau amendare a acestei libertăți, vine în contradicție cu Declarația Drepturilor Omului și se constituie într-un abuz grav al actualilor guvernanți, care au politizat excesiv instituțiile de Stat pentru a servi propriilor interese.

Așa cum a făcut-o în nenumărate ori, organizația noastră se va poziționa de partea celor care sunt victime ale sistemului tot mai autoritar din România. Mișcarea Arădeană va oferi consultanță juridică gratuită celor care primesc amenzi în zilele acestea pentru faptul că și-au exersat un drept constituțional pe platoul din fața Primăriei.

Reamintim că Mișcarea Arădeană este organizația consecventă cu ideea de libertate și exprimare liberă, anulând în instanță decizia dictatorială a lui Gheorghe Falcă de interzicere a demonstațiilor pe platoul din fața Primăriei, locul unde ne-am recâștigat demnitatea în 1989.

Comentarii

Sper sa nu se ajunga acolo. Dar chiar daca se ajunge, nu avem ce pierde. Nu trebuie sa ne vindem dreptul la exprimare, nu trebuie sa-i lasam sa ne controleze prin frica acest drept castigat cu sange.

sunteti chiar penibili. asa..."spontan" sunteti penibili... pai asa de spontane sunt adunarile astea de cateva sute de oameni de m-am saturat de sutele de mesaje de pe facebook...sau invitatiile la participare sunt trimise spontan, acceptarea lor si decizia de a merge e tot spontana ca si drumul facut pana acolo? unde dracu vedeti voi spontaneitate?
n-am nimic cu adunarile, chiar E DE BINE ca le faceti, dar incetati sa mai fiti penibili si recunoasteti ca mergeti acolo din scopuri politice bine definite si bine organizate...restul sunt povesti nemuritoare....bla-bla

Claudiu Cristea

Pe Facebook ai la îndemână "unfriend". Use it. Dacă persoana care te-a invitat nu e prietenul tău trebuie să o ștergi din listă.

În rest te adresezi unei organizații care nu a chemat pe nimeni la nici o manifestație spontană. Singurele invitații pe care le-am trimis noi sunt cele la o manifestație organizată, legală și autorizată:

Cine e penibil?

Legat de "scopurile politice", ai dreptate - sunt politice: Cerem demisia lui Băsescu. Clar?

Viermii de azi, FLUTURII de maine.