Clientela de partid taie pomii Aradului pe banii noștri, după care ne face morală

Am citit cu surprindere atacurile domnului Cristian Bedo, inginer horticol în cadrul societății Universul Verde, la adresa organizației noastre, drept pentru care Mișcarea Arădeană înțelege să facă următoarele precizări:

  • Mișcarea Arădeană este o organizație neguvernamentală, nepolitică, care are ca scop principal protejarea valorilor Aradului. Organizația noastră are numeroase luări de poziție pe orice probleme care vizează comunitatea locală și care din punctul nostru de vedere fie constituie abuzuri, fie produc efecte negative asupra calității vieții în orașul nostru.
  • Pe fondul problemei în dispută, demersul nostru se constituie ca valabil pe art.14, alin.5 din Legea nr.313/2009, în care se arată că: "Se interzice, în ceea ce privește arborii ornamentali (tei, salcâm, castan, arțar, mesteacan, stejar) plantați pe spațiile verzi din domeniul public, precum și al celor plantați în aliniamente în lungul bulevardelor și străzilor, pe terenurile din zonele urbane și rurale, intervenția cu tăieri în coroana acestora, cu excepția lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranța traficului pietonal și rutier, a imobilelor aflate in apropiere, precum și a celor de pe traseul rețelelor aeriene." Pe baza acestei Legi și cea a accesului la informații publice am solicitat municipalității, punerea la dispoziție a tuturor documentelor care au stat la baza demarării acțiunii de ”toaletare”.
  • Considerăm un caz unic în România ca o societate comercială, plătită din bani publici (și care mai mult, din informațiile pe care le deținem până în prezent, câștigă majoritatea licitațiilor publice aferente lucrărilor de îngrijire a spațiilor verzi din Municipiul Arad) să intervină cu acuze de intervenții sau jocuri politice în disputa între o organizație neguvernamentală și administrația publică
  • Nu putem lua în considerare, ca opinie de expert în probleme de horticultură, o poziție publică a acestei companii care este parte interesată în acest subiect, fiind beneficiarul fondurilor alocate acestor acțiuni de toaletare a arborilor. Factura din bani publici este cu atât mai mare cu cât se taie mai mult. Adevărații experți în horticultură nu aduc acuze politice reprezentanților unei organizații neguvernamentale.

În concluzie, considerăm că acest subiect are implicații mai mari decât cele pe care le estimam la începutul luării noastre de poziție, fapt pentru care vom face demersurile necesare pentru a afla care este natura relațiilor între societatea Universul Verde și reprezentanții administrației locale a Muncipiului Arad, respectiv vom solicita public informații despre contractele pe care această societate le are în derulare cu Primăria Arad.

Comentarii

Daca intr-adevar factura e cu atat mai mare cu cat se taie mai multe crengi, e normal sa avem acest tip de toaletare a copacilor din Arad. Nu se poate spune ca toate ramurile au foat sau uscate sau afecteaza siguranta cetatenilor.

Andrei

Nu putem nega că are dreptate în anumite puncte. Trebuie cerută o expertiză din partea unui om dezinteresat, apoi să ne grăbim cu acuzațiile.

Eu din cite stiu , se plateste factura pe numarul de plante nu pe numarul de crengi taiate sau pe lungimea lor ........... :)))