Absență nemotivată!

Mișcarea Arădeană a răspuns pozitiv prezenței la dezbaterea publică a proiectelor de hotărâre privind reglementarea comercializării de etnobotanice în Arad, organizată de Primărie la cererea noastră. Începând cu ora 16, am participat alături de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Centrului Antidrog, dar și simpli cetățeni, la ceea ce se prezenta ca o dezbatere.

Am fost surprinși să întâlnim participanți cu care am împărtășit aceleași puncte de vedere. Propunerile de soluții în întregul lor s-au direcționat în aceeași direcție: Aradul are nevoie de o reglementare legală a activității de etnobotanice. Iar cei prezenți am căzut de acord că este nevoie de o informare mai mare în rândul tinerilor. Varianta spre care am înclinat cu toții este una care presupune realism și fezabilitate, atât din punct de vedere juridic cât și al impactului pe lungă durată, în contrast cu varianta înaintată de Primărie.

Spre (ne)mirarea noastră, primarul Gheorghe Falcă, deși era inițiator al unuia dintre proiecte, nu a acordat un dram de respect celor interesați de sănătatea arădenilor, prin neprezentarea sa la eveniment. Este încă o dovadă a acestei simulări de păsare pentru Arad pe care partidul primarului o aplică arădenilor.

Suntem bucuroși însă că societatea civilă dorește să colaboreze cu instituțiile publice în creionarea unui viitor mai bun, iar acestea vin în întâmpinarea cetățenilor într-o manieră pozitivă și constructivă. Putem da un exemplu al cooperării și dezvoltării întregii țări. Doar dacă răspundem ”prezent” și arătăm că ne pasă cu adevărat!

Video: 
See video