Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mihnea Iuga's blog

Săptămâna Cadourilor a început

18.12.2012 · Mihnea Iuga
Foto: Roland Unterweger
Foto: Roland Unterweger

Săptămâna cadourilor caritabile începe cu Centrul de primire minori, Centrul de criză și Centrul școlar pentru Educație Incluzivă.

După vizita de vineri la Școala Sfânta Maria din centrul vechi al orașului, acțiunea caritabilă a Mișcării Arădene, coordonată în acest an de Carmen Avram, a adus luni puțină bucurie unor 20 de copii. Doamna directoare Mihaela Codreanu a primit voluntarii asociației și a încercat să transforme evenimentul special de sărbători, într-unul obișnuit într-un oraș european.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă de pe strada Căpitan Ignat a fost și el gazda proiectului caritabil al Mișcării Arădene. În dimineața zilei de marți, doamna profesoară Olimpia Suciu a însoțit membrii organizației în întâlnirea lor cu elevii speciali ai orașului nostru.

Cadourile primite prin organizația noastră au fost pregătite de copii la clasă, în ora de dirigenție sau cea de educație plastică, supravegheați de profesori, dar și acasă cu sprijinul părinților.  Pe tot parcursul săptămânii, proiectul Mișcării va fi prezent în centrele defavorizate din Arad. mai departe »

Cadouri de Crăciun - Câtă bucurie se află într-o cutie?

08.12.2012 · Mihnea Iuga
Cadouri de Crăciun - Câtă bucurie se află într-o cutie?

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Mișcarea Arădeană dorește să implice comunitatea locală, la fel ca și în anii precedenți, în acțiuni de caritate.

Prin proiectul prezent, dorim să implicăm arădenii, în principal elevii (dar nu numai) într-o activitate de ajutorare a copiilor din școli speciale sau centre de plasament care nu au fost la fel de norocoși ca ei.

Am elaborat în acest sens un regulament pentru colectare; îl găsiți atașat și dacă doriți să vă alăturați acțiunii noastre vă rugăm să respectați prevederile privind conținutul și modul de ambalare/etichetare a pachetului.

Acțiunea poate fi realizată de către copii la clasă, în ora de dirigenție sau cea de educație plastică. sau de către orice arădean acasă.

Copiii împreună cu dascălii sau părinții pot participa și sunt chiar încurajați să ia parte la înmânarea cadourilor.

Termen-limită colectare: 17 decembrie
Perioada de distribuție: 17 - 21 decembrie

Persoane de contact: mai departe »

UTA, parte din educația tinerilor arădeni

28.11.2012 · Mihnea Iuga
UTA, parte din educația tinerilor arădeni

Partenerii tradiționali ai proiectului ”Arad, dragostea mea”, Suporter Club UTA și echipa de fotbal UTA, au fost gazdele unui eveniment educațional adresat celor mai tineri dintre elevii arădeni.

În dimineața zilei de miercuri, clasa Pregătitoare C de la Liceul Pedagogic ”Dimitrie Țichindeal”, a fost într-o excursie la Stadionul Neumann, eveniment inițiat de Carmen Avram, profesoară și membru în Consiliul Director al Mișcării Arădene. Astfel, copii de 6 ani au avut ocazia de a se antrena cot la cot cu jucătorii echipei-fanion a Aradului.

Stadionul UTA a fost timp de o oră invadat de micii suporteri. Aceștia au luat chiar și rolul galeriei pentru câteva momente, strigând numele echipei lor, direct din peluză. Antrenorul Falub a fost deschis experienței propuse de SCU și Mișcarea Arădeană, chiar invitându-i pe elevi să șuteze la poartă. Tinerii și-au luat rolul de jucători în serios, ajutând la strânsul mingilor, dar și la mutatul porților. mai departe »

Managementul Timpului în plină vară

21.08.2012 · Mihnea Iuga
Managementul Timpului în plină vară

Luna august nu i-a surprins pe participanții Academiei Arădene de Lideri la mare sau la munte ci într-o cursă directă cu timpul.

În sesiunea privind managementul timpului, formatorul și coordonatorul proiectului, Adela Cristea, i-a ajutat pe cei prezenți la sediul Mișcării Arădene să descopere care este stilul fiecăruia privind operarea timpului. De asemenea, participanții la proiect au avut ocazia să relaționeze în situații ipotetice care au centralizat comportamentele cronofage și le-au scos din rutina liderilor de mâine. Nu au lipsit, în cele din urmă, temele practice pentru următoarea lună.

Cu ocazia acestui training au fost acordate și diplomele care au certificat finalizarea primului an al Academiei Arădene de Lideri. Felicitări participanților pentru buna desfășurare a sesiunilor de pregătire și pentru atitudinea de lideri de care au dat dovadă pe parcursul acestui an!

Pentru data viitoare, organizația pregătește o surpriză tuturor celor implicați în proiectul Academiei.

Arhitectura Aradului pentru liderii de mâine

19.07.2012 · Mihnea Iuga
Arhitectura Aradului pentru liderii de mâine

Sâmbăta trecută, la sediul Mișcării Arădene a fost subliniat din nou caracterul care dă unicitate Academiei Arădene de Lideri: aspectul local. Tema sesiunii din luna iulie a fost "Arhitectura Aradului".

Acest modul a avut 3 invitați speciali și anume:

  • Alexandru Nagy-Vizitiu, președintele asociației Pro-Urbe
  • Lucian Țidorescu, pictor și restaurator
  • Claudiu Cristea, fiul arhitectului Miloș Cristea

Ziua a început cu o parte practică, fiecare dintre participanți fiind încurajați să expună în desen cum vede fiecare o locuință ”minimală”. Însă ceea ce a animat sediul Mișcării a fost discuția dintre invitați și participanții la programul de dezvoltare personală și profesională, care a început cu mărturia domnului Nagy-Vizitiu:

arhitectura nu este făcută ca să fie fotografiată mai departe »

Termenul concursului ”Arad, dragostea mea” se prelungește

24.05.2012 · Mihnea Iuga
Termenul concursului ”Arad, dragostea mea” se prelungește

Elevii ce nu au trimis încă lucări pentru Concursul ”Arad, dragostea mea” o mai pot face până în 1 iunie. Numărul mare de lucrări și proiecte depuse de tinerii arădeni a constituit argumentul pentru care am decis prelungirea termenului limită cu o săptămână..

Lucrările pot fi predate coordonatorului proiectului ”Arad,dragostea mea”, Anca Vesa (tel: 0766 33 90 17, mail: [email protected]).

Se vor acorda mai multe Premii, mențiuni, precum și premii speciale, care vor fi înmânate în săptămâna 3 - 8 iunie, în cadrul unui spectacol la care sunt invitați toți elevii arădeni.

Marele premiu al ediției din acest an a concursului este o bicicletă!

Se acceptă în concurs orice gen de creații artistice ale elevilor: pictură, gravură, desen, eseu, poezie, fotografie, colaj, film, etc.

Reamintim că materialele predate vor fi punctate pentru: mai departe »

Sediul Mișcării se deschide elevilor arădeni

03.04.2012 · Mihnea Iuga
Sediul Mișcării se deschide elevilor arădeni

În cadrul săptămânii ”Școala Altfel”, Mișcarea Arădeană a găzduit la sediul organizației proiectul ”Arad,dragostea mea”

În ultimele 2 zile, elevii a 3 clase de la Colegiul Național ”Moise Nicoară” au trecut pragul sediului Mișcării Arădene din strada Andrei Șaguna. Timp de o oră, aceștia au aflat mai multe despre orașul în care trăiesc, totul într-o formă interactivă și plină de elemente ale educației non-formale.

Micii arădeni s-au întrecut în a arăta cunoștiințele pe care le dețin despre orașul natal. Alături de formatorul Adela Cristea, tinerii au parcurs într-un mod creativ istoria sportului arădean, specificul arhitectural local, dar și valorile culturale pe care Aradul le-a oferit de-a lungul timpului.

Proiectul ”Arad,dragostea mea” va avea un tur de forță în această săptămână, zilele următoare fiid rezervate pentru celelalte licee arădene, unde formatorii organizației vor aduce orașul mai aproape de inimile tinerilor.

Colegiul Vasile Goldiș implicat în viitorul Aradului

10.03.2012 · Mihnea Iuga
Foto: Mihnea Iuga
Foto: Mihnea Iuga

Proiectul ”Arad, dragostea mea” implică elevii Colegiului ”Vasile Goldiș” într-o acțiune privind identitatea Aradului și viitorul orașului.

Tineri de clasele a 7-a și a 8-a au luat parte în această săptămână la activitățile interactiv-educative ale proiectului Mișcării Arădene. Ajuns la a 3-a ediție, ”Arad,dragostea mea” dorește să responsabilizeze micii arădeni cu privire la dezvoltarea orașului în care aceștia trăiesc.

Pentru acest lucru, ei sunt încurajați să cunoască istoria economică și culturală locală, precum și valoarea sportului și a monumentelor arhitecturale din Arad. La sfârșitul orei, aceștia redactează o declarație a ”Micului Arădean”, prin care se angajează să facă ceva în beneficiul orașului, cum ar fi să protejeze mediul.

Aradul mai aproape de tineri

02.03.2012 · Mihnea Iuga
Aradul mai aproape de tineri

Ultimele săptămâni au adus mai aproape Aradul de tinerii a 6 clase de la Liceul Pedagogic ”Dimitrie Țichindeal”.

Cei aproape 150 de elevi arădeni care au luat parte la demersul educațional al Mișcării Arădene au interacționat de-a lungul unor ore creative cu formatorii din proiect. Florica Sarca și Pavel Paul au prezentat o față nemaintâlnită a orașului către cei tineri, implicându-i într-un eveniment de informare participativă.

Cunoscând arhitectura, întâlnind valorile sportive de odinioară, experimentând premierele din Arad, dar și reconstruind monumentele istorice sau făcând planuri de viitor. De toate aceste activități au beneficiat participanții la proiectul ”Arad,dragostea mea”.

Entuziasmul și dorința de implicare a copiilor de școală primară a fost o bine venită recompensă pentru formatorii din proiect, dar și pentru doamnele învățătoare Duca Alina, Pascu Georgeta, Mihaela Bonca, David Petronela, Mocanu Dana și Iancic Gabriela, cărora echipa organizației noastre ține să le muțumească. mai departe »

Modul 6: Comunicarea în practică

13.02.2012 · Mihnea Iuga
Foto: Mihnea Iuga
Foto: Mihnea Iuga

Modulul 6 al Academiei Arădene de Lideri l-a avut ca trainer pe Cosmin Galu. Acesta a continuat pregătirea începută în sesiunea din ianuarie cu participanții la proiectul Mișcării Arădene.

Trainerul arădean a subliniat importanța structurii mesajului, adaptarea la auditoriu, dar și respectarea ”Regulii celor 6 C” în comunicarea pe care participanții la proiect au fost nevoiți s-o aplice într-un exercițiu de convingere pe viu.

S-a pus accent pe aspectul practic al noțiunilor teoretice predate. Astfel, arădenii i-au putut vedea în această sâmbătă în plină acțiune pe membrii Academiei, când aceștia și-au testat puterea de convingere, invitând oamenii din orașul nostru să participe la un concurs organizat de către Biblioteca Județeană.

Mai multe imagini de la curs se pot găsi pe Facebook.